Beljanica - srpska lepotica
<Beljanica-srpska_lepotica>
<vodopad>
<znamenitosti>
<beljanica-zima>
<foto_galerija>
<O_Beljanici>
<turizam>
<homolje>

Planinarski dom - Lisine - 376 mnv

Mesto: dolina Lisine ispod Sokolice i Beljanice, 4km od sela Strmosten.
Konfiguracija: dve zidane zgrade medusobno udaljene oko 50m. U manjem objektu su trpezarija i kuhinja, u drugom su sobe. Osim toga postoji i jos nekoliko kucica od naboja u kojima se takode može smestiti, ali uslovi u njima su losi.
Kapacitet: 50 kreveta u dve zajednicke spavaonice sa krevetima na sprat i u tri manje sobe. Na livadici uz reku (iza kuhinje i trpezarije) se može podici sator.
Komfor: struja, cesma sa pitkom vodom je ispred trpezarije i kuhinje. Sobe se greju pecima na cvrsto gorivo, trpezarija se greje iz kuhinje u kojoj je veliki sporet.
Okolina: reka Resava odmah uz dvoriste doma, kanjon Resave pocinje u blizinim, najveci vodopad u Srbiji je na oko 20 minuta hoda; Resavska pecina je stazom preko Babine glave udaljena sat hoda. Nekoliko vikendica, motel Lisine oko 1km niz put prena Strmostenu.
Dolazak: od Despotovca do sela Strmosten, potom jos oko 4km. Asfalt se zavrsava upravo kod doma. Ne postoji stalna autobuska veza, pa je dolazak grupa bez sopstvenog prevoza dosta komplikovan.
Domom upravlja: PD "Beljanica", Svilajnac
Kontakt:
- Radomir Ugrnic

tel. 035/314-445
- Miodrag Radosavljevic (Mile "Mocart")

tel. 035/321-713
Organizovanje smestaja: nema stalnog dežurstva, dom je otvoren prema potrebi.

<Lisine>

Motel "Lisine"

Mesto: dolina Lisine ispod Sokolice i Beljanice, 3 km od sela Strmosten.
Konfiguracija: vrlo lepa zgrada, uklopljena u pejzaž.
Komfor: "B" kategorija. lepe sobe sa kupatilima.
Okolina: Lepa terasa sa hladom iznad ribnjaka i same Resave. Uredeni ribnjaci sa vodopadima (pripadaju motelu) i sa nocnim osvetljenjem. Najveci vodopad u Srbiji na desetak minuta hoda; Resavska pecina je stazom preko Babine glave udaljena sat hoda. Nekoliko vikendica.
Dolazak: od Despotovca do sela Strmosten, potom jos oko 3km. Ne postoji stalna autobuska veza, pa je dolazak grupa bez sopstvenog prevoza dosta komplikovan.
 
Designed by: Nebojsa Stefanovic 2008